Nat scheren

Scheertip

Het gros van de mannen prefereert nog altijd natscheren boven droogscheren.

Het is het beste om niet direct na het opstaan te beginnen met scheren. Gun je huid de tijd om “wakker te worden” en ga bijvoorbeeld eerst ontbijten.

Maak voor het scheren stoppels nat met lauw tot warm water. Nog beter: neem eerste een warme douche of bad. Door het warme water worden de baardharen en huid zachter. Hierdoor zwelt het haarzakje op en kun je “dieper” scheren. Het mesje scheert je haren en niet je huid.

Breng scheerschuim of –gel aan op je huid. Goed inmasseren met je vingertoppen.

Zorg ervoor dat het mesje scherp en schoon is en beweeg het mesje met korte halen over het gezicht. Het is belangrijk om te scheren in de richting van de haargroei. In het algemeen betekent dit over je wangen en kin naar beneden en omhoog in je hals. Indien je het niet zeker weet, strijk dan met je vingers over je stoppels om de groeirichting van de haren te bepalen. Scheren tegen de richting van de haargroei in is de voornaamste oorzaak van roodheid, ingegroeide haren en huiduitslag.

Spoel het mesje regelmatig schoon met water tijdens het scheren en druk niet te hard tegen de huid. Vervang scheermesjes met enige regelmaat. Een bot mesje kan leiden tot snijwondjes. Scheermesjes gaan gemiddeld zo’n tien tot 15 scheerbeurten mee.

Ook natscheerders kunnen een Pre-Shave gebruiken. Ideaal bij zeer zware baardgroei of bij een gevoelige huid.