DRoog scheren

Scheertip

Voor elektrisch scheren is het van belang de baardharen zo droog en stug mogelijk te houden. Ga niet eerst douchen maar maak je gezicht nat met koud water. Hierdoor worden de baardharen geactiveerd en gaan ze rechtop staan. Dep je gezicht vervolgens droog (niet wrijven).

Gebruik voor een glad scheerresultaat een Pre Shave. Alcohol in de Pre Shave onttrekt water aan de haartjes waardoor ze droger worden en nog rechter op gaan staan. Rechtopstaande haren laten zich namelijk eenvoudiger en dieper wegscheren. Aan een Pre Shave wordt olie toegevoegd dat voorkomt dat je huid te droog wordt.

Ook voor droogscheren geldt: scheer in de richting van de haargroei. In het algemeen betekent dit over je wangen en kin naar beneden en omhoog in je hals. Indien je het niet zeker weet, strijk dan met je vingers over je stoppels om de groeirichting van de haren te bepalen. Scheren tegen de richting van de haargroei in is de voornaamste oorzaak van roodheid, ingegroeide haren en huiduitslag.

Houdt je elektrische scheerapparaat loodrecht op de huid en maak rustige op en neer gaande bewegingen. Niet drukken! Dit zorgt alleen maar voor huidirritatie. Beweeg bovendien niet in cirkels want dit heeft ingegroeide baardharen tot gevolg.

Net zoals bij droogscheren tijdig je elektrische scheerbladen vervangen. Deze gaan gemiddeld zo’n jaar tot anderhalf jaar mee.